Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Zucchinibröd

Igår fick jag nämligen ett gott bröd från min fina vän Sabine. Hon hade bakat brödet, men var inte så förtjust i det så då fick jag det. Verkligen schysst då jag älskar bröd. Nom nom.

Är ni sugna på att baka detta bröd till helgen? Fortsätt läs.

Ingredienser

ger 1 bröd

2 1/2 dl bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Lite mortlad kummin, kan uteslutas

2 ägg
2 msk olivolja eller smält kokosolja
2 dl valfri mjölk
Riven zucchini, ca 1 1/2-2 dl
1 dl lingon, frysta eller färska

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser. Ha därefter i äggen, mjölken, zucchinin och lingonen och blanda ordentligt tills du har en tjock jämn smet.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i brödsmeten i formen. Toppa med sesamfrön, hampafrön, vallmofrön och lingon (eller vad du föredrar).
4. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 40-50 minuter. Brödet är klart när det har en krispig yta
5. Låt svalna på galler innan servering.

Snart helg så varför inte göra en härlig frukost till helgen?

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer